06-46293456 info@solhoveniers.nl

Fundering

Wij hebben een goede betaalbare lange termijn oplossing. Een eenvoudig en relatief goedkoop systeem om verzakking van uw terras, vlonder, overkapping, tuinschuur, tuinkamer, tuinhuis of jacuzzi tegen te gaan.

Hoe dan?

Wij draaien metalen palen, die uit schroefbare delen bestaan, met een boorkop de grond in tot op de zandlaag. De zandlaag is een stevig fundament, ook heimachines met heipalen plaatsen de heipaal op de zandlaag.

Een draaipaal komt tot op de zandlaag. Dat is waar dit systeem zich onderscheid van een fundament met lossen palen die de grond in worden getrild. Deze palen blijven steken in de “kleef”, maar bereiken over het algemeen de zandlaag niet.

Voordelen

Draaipalen bieden verschillende voordelen als fundament voor bouwconstructies zoals schuren, tuinhuisjes, overkappingen, vlonder, terrassen, en kleine recreatie woningen:

1. Stabiliteit: Draaipalen bieden een solide en stabiele basis voor de constructie. Ze worden diep in de grond geboord, tot op de zandlaag, waardoor ze stevig verankerd zijn en bescherming bieden tegen verzakking en beweging.

2. Flexibiliteit: Draaipalen zijn geschikt voor verschillende bodemgesteldheden, waaronder zachte of drassige grond. Dit maakt het mogelijk om constructies te bouwen op locaties waar traditionele funderingen moeilijk te realiseren zijn.

3. Snelle Installatie: Het installeren van draaipalen is over het algemeen sneller en eenvoudiger dan traditionele funderingsmethoden. Dit kan leiden tot kortere bouwtijden en verminderde verstoring van de omgeving.

4. Minimale Grondverstoring: Omdat draaipalen rechtstreeks in de grond worden geboord, is er weinig tot geen grondverstoring tijdens de installatie. Dit maakt ze een milieuvriendelijke optie voor funderingen.

5. Verhoogde Duurzaamheid: Door de constructie te verhogen van de grond, helpt een draaipaal fundering bij het verminderen van vochtgerelateerde problemen zoals houtrot. Dit verlengt de levensduur van de constructie aanzienlijk.

Al met al bieden draaipalen een goedkopere, efficiënte, betrouwbare en duurzame oplossing voor het bouwen van constructies op verschillende soorten terreinen, waardoor ze een populaire keuze zijn bij veel bouwprojecten.

Nadelen

Het draaipaal fundament kan minder gewicht hebben dan normaal heiwerk. De draaglast per paal is minder. Logisch want het draaipaalsysteem is juist bedacht voor tuinconstructies en niet om huizen mee te onderheien!

Toepassingen

Draaipalen vinden diverse toepassingen in de bouwsector vanwege hun veelzijdigheid en stabiliteit. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

1. Schuren en overkappingen: Draaipalen worden vaak gebruikt als fundament voor schuren, tuinhuizen en overkappingen. Ze bieden een stevige basis voor deze constructies en zijn vooral handig op terreinen met een ongelijke of drassige ondergrond.

2. Terrassen en vlonders: Voor de aanleg van terrassen en vlonders op locaties met moeilijke bodemomstandigheden, zoals kleiachtige of drassige grond, bieden draaipalen een uitstekende oplossing. Ze zorgen voor stabiliteit en voorkomen verzakking van het oppervlak.

3. Recreatiewoningen en kleine gebouwen: In sommige gevallen worden draaipalen zelfs gebruikt als fundament voor recreatiewoningen en andere gebouwen. Vooral op locaties waar traditionele funderingsmethoden moeilijk uitvoerbaar zijn vanwege bodemomstandigheden, bieden draaipalen een praktische oplossing.

4. Infrastructuurprojecten: Draaipalen worden ook toegepast bij infrastructurele projecten, zoals de bouw van bruggen, steigers en damwanden. Ze bieden een stabiele basis voor deze structuren, zelfs in waterrijke gebieden.

5. Renovaties en reparaties: Bij renovaties en reparaties van bestaande constructies kunnen draaipalen worden gebruikt om verzakte of beschadigde funderingen te vervangen of te versterken. Dit kan helpen om de stabiliteit en duurzaamheid van de constructie te verbeteren.

Kortom, draaipalen zijn een veelzijdige en effectieve oplossing voor verschillende bouwprojecten, van kleine bijgebouwen tot grote infrastructurele werken. Hun stabiliteit, flexibiliteit en eenvoudige installatie maken ze een populaire keuze in de bouwsector.

Onze klanten

Wij leveren onze diensten aan particulieren, bedrijven en overheden. Onze klantenkring bevind voornamelijk zich in Hazerswoude, Alphen aan de Rijn, Boskoop, Leiden, Zoeterwoude, Zoetermeer, Benthuizen, Gouda, Bodegraven, Reeuwijk, Moerkapelle en Waddinxveen.

Bel ons voor meer informatie

06-46293456

Projecten (referenties)

Fundering met draaipalen in Reeuwijk
Vlonder met trap in Pijnacker
Groot terras en vlonder in Reeuwijk