06-46293456 info@solhoveniers.nl

Tuinaanleg in Zoetermeer, wat is belangrijk?

Specifiek voor tuinaanleg in Zoetermeer is het belangrijk te weten dat de ondergrond bestaat uit veengrond. De veengrond in Zoetermeer is nog steeds niet uitgezakt. U kunt dus het beste rekening houden met een tuin die vrij makkelijk is op te hogen of een tuin die niet weg kan zakken door bijvoorbeeld te onderheien. Ook met uw beplanting is het rekening houden met de ondergrond. Veengrond is arme zuurrijke grond en er groeien maar een beperkt aantal planten, struiken en bomen op. Door bijvoorbeeld de ondergrond te mengen met rijke tuingrond, zand of mest kan het scala beplanting weer worden uitgebreid.

Schutting, terras, pergola, tuinhuis of andere tuinhouten bouwwerken in uw tuin in Zoetermeer

Bij het aanleggen of plaatsen van een schutting, terras, pergola, tuinhuis of andere houten bouwwerken is het belangrijk te beseffen dat in Zoetermeer de grond nog steeds zakt. Wij raden dan ook aan of te onderheien of hele lange palen te gebruiken. Lange palen worden vastgezet op basis van “kleef” De juiste lengte van de paal is moeilijk te zeggen van tevoren, een en ander hangt af van de constructie en hoeveel er gedragen moet worden door de kleefpalen.

Bestrating of sierbestrating in Zoetermeer

Omdat de ondergrond in Zoetermeer snel zakt zijn een paar zakken belangrijk voor het straatwerk. Ten eerste is het belangrijk om het te gebruiken zandbed goed aan te trillen met een trilplaat, zodra de bestrating erin ligt direct nog een keer trillen (zonder zand). Tenslotte raden wij aan om speciaal zand of grid te gebruiken om de kieren te dichten. Veeg dit zeker 7 dagen enkele keren per dag dicht. U zult u verbazen hoeveel zand er toch nog verdwijnt tussen de kieren. Dit laatste heeft twee doelen. Doordat de kieren goed gevuld zijn met zand zal onkruid minder kans krijgen. Het hoofddoel is echter een groot aaneengesloten stuk straatwerk te creëren, waardoor de kans op zakken minder wordt.

Hovenier in Zoetermeer

Sol hoveniers informeert u graag over de mogelijkheden om de tuinaanleg uit handen te geven. Wij hebben veel ervaring in laagveen gebieden.