06-46293456 info@solhoveniers.nl

We lopen een beetje achter met ons nieuws. Het was erg druk, dus we eerst onze klanten geholpen en nu is er weer even tijd voor de website. Ook in de winter kunt u gewoon tuinieren. Alleen, let op, als het vriest of het gaat vriezen, even niets doen. Tot nu toe is de winter heel zacht en kunt u gewoon nog bomen en struiken planten. Hierbij is het belangrijk dat de groenblijvers water nodig hebben. Ons advies is om geen groenblijvers te planten, u kunt ze immers met vorst geen water geven en dan drogen ze uit.

De winter is ideaal om uw tuingereedschap is na te kijken of na te laten kijken. Scherp maken wat bot is en uitgedroogde stelen behandelen met een beetje lijnolie.

Om een beetje leven in de tuin te krijgen is wat vogelvoer voldoende. Natuurlijk zijn er de bekende middelen. U kunt echter ook nog een zak vogelvoer kopen en deze op de grond strooien, duiven en merels zullen u dankbaar zijn!

Als het echt gaat vriezen is het wel even opletten. Inheemse soorten kunnen normalerwijs veel hebben. Planten die van ver komen zult u een handje moeten helpen. Of binnenhalen of inpakken.

De winter is ook ideaal voor een grote tuinrenovatie of aanleg. Zeker voor houtwerken en bestrating, zoals vlonders, pergola´s, terrassen en schuttingen. Mocht u dat zelf niet zien zitten, kunt u natuurlijk gewoon ons contacten!